Lansarea proiectului “Şcoala Fermierului şi servicii de consultanţă pentru agricultura durabilă”



mun. Bălţi, 12 Ianuarie 2011 — AO “Pro Cooperare Regională” cu susţinerea financiară a Fundaţiei HEKS Moldova, lansează proiectul “Şcoala Fermierului şi servicii de consultanţă pentru agricultura durabilă”.
Scopul proiectului este: Îmbunătăţirea condiţiilor de trai din zona rurală prin susţinerea dezvoltării durabile a fermierilor privaţi.
Beneficiarii acestui proiect vor fi fermieriii mici şi mijlocii din zona de Nord a Republicii Moldova care sunt implicaţi în activităţi agricole şi doresc să-şi extinda activităţile ce le desfăşoară. În cadrul proiectului dat vor fi oferite:

1. Cursuri licenţiate în domeniul agriculturii durabile pentru fermieri care se ocupa cu creşterea animalelor şi culturilor de cimp , precum şi creşterea legumelor şi fructelor. Aceste cursuri vor fi organizate în colaborare cu Facultatea de “Agroecolgie” a Universitati de Stat din Bălţi. Partea practica va fi asigurată prin colaborarea cu Institutul Stiinţifico-Practic “Slelectia” din mun. Bălţi.

2. Instruire de scurtă durată, schimburi de experienţă şi consultanţă pentru fermierii privaţi.
In cadrul acestei componente fermierii vor beneficia de instruiri cu durata de o zi pe diverse subiecte tehnice, vizite de studiu si schimburi de experienţă în ţară şi peste hotare precum şi servicii de consultanţă în domeniul agricol.

In cadrul acestui proiect , în afară de partenerii menţionaţi, AO “Pro Cooperare Regională” colaborează şi cu o serie de ONG-uri de profil din zona de Nord. Doritorii de a participa la activităţile proiectului sunt rugaţi să se adreseze la sediul AO “Pro Cooperare Regională” situat în mun. Bălţi, str. Mihai Viteazul 36/2 sau la nr-le de telefon:(231)92544 ; (231)92546 ; mobil: 069950292. Persoane de contact : Mihailov Sergiu sau Ciobanu Cristina.