frule

Abilitatile profesionale ale corespondentilor TV locali si regionali ai TRM, fortificate

Corespondentii TV locali si regionali ai radiodifuzorului public “Teleradio Moldova” (TRM) studiaza tehnicile moderne de reflectare a evenimentelor locale în cadrul unui seminar, organizat de Programul Comun al Uniunii Europene si Consiliului Europei „Programul privind Sustinerea Democratiei în Moldova” (Componenta – Sprijin pentru dezvoltarea mass-media pluraliste).

Evenimentul de cinci zile, care a început astazi, include prelegeri si exercitii practice tinute de expertii Academiei Deutsche Welle (Germania) Filip Slavkovic, Bettina Ruigies si Veronika Picmanova, care îsi vor folosi experienta pentru a fortifica abilitatile profesionale ale corespondentilor locali si regionali ai TRM.

Participantii vor învata cum sa scrie stiri, interviuri si alte materiale jurnalistice pentru telespectatorii TRM într-o maniera profesionista, balansata si interesanta. Expertii germani vor oferi totodata participantilor solutii pentru situatiile delicate care apar în timpul interactiunii corespondentilor cu elitele locale, oficialii de rang înalt si oamenii de afaceri.

Acelasi grup de participanti vor continua sa-si îmbunatateasca abilitatile în reflectarea obiectiva si profesionista a evenimentelor sociale si politice locale în cadrul unui seminar avansat în perioada 21-25 martie 2001, organizat în cadrul „Programului privind Sustinerea Democratiei în Moldova”.

La sfârsitul celor doua saptamâni de training, corespondentii TRM ar trebui sa fie capabili sa reflecte mai profesionist evenimentele locale si sa fie capabili sa realizeze interviuri bine-pregatite cu liderii locali si oamenii de rând din comunitatile lor. Pentru detalii, va rog sa contactati: e-mail: dumitru.lazur@coe.int “

Programul privind Sustinerea Democratiei în Moldova” raspunde necesitatilor autoritatilor în reformarea mecanismelor de protectie a drepturilor omului, fortificarea dialogului politic si dezvoltarea mass-media pluraliste. Programul aplica standardele europene în activitatea sistemului judiciar, serviciului de urmarire penala, politiei, institutiei ombudsmanului, mass-media si Parlamentului Republicii Moldova. Programul are sapte componente de baza, fiecare având un sir de obiective specifice:

Evaluarea legislativa;

Asigurarea raspunderii pentru încalcarea drepturilor omului;

Respectarea garantiilor pre-procesuale;

Consolidarea capacitatilor institutiei ombudsmanului;

Sprijin pentru dezvoltarea mass-media pluraliste;

Suport pentru sporirea capacitatilor administrative si politice ale Parlamentului;

Suport pentru elucidarea faptelor si reconciliere civica. Programul are un buget de 4 000 000 de euro si va fi implementat pâna în iunie 2011.



Pro Bono Banner Placement

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola