Eveniment de vizibilitate a proiectului „Cunoașterea și promovarea valorilor democratice în rîndul copiilor și tinerilor”




Reprezentanți a 4 Asociații locale, reprezentînd raioanele Fălești, Sîngerei, Rîșcani și mun. Bălți, membri ai Consiliilor Locale Pîrlița și Elizaveta, profesori de la liceul teoretic “Dm. Cantemir” din Pîrlița și școala N18 din Elizaveta, toți interesați de proiect, s-au întâlnit la 1 iulie la Pîrlița și la 3 iulie la Elizaveta pentru a participa la prima activitate  - vizibilitatea publicului larg asupra proiectului „Cunoașterea și promovarea valorilor democratice în rîndul copiilor și tinerilor” si activitatilor sale.

Agenda evenimentului a inclus prezentarea proiectului și activităților, precum și a contextului actual ce impune fundamentarea unei educații în valori.

Așa cum una din valorile indiscutabile ale democrației este voluntariatul, toate activitățile în proiect sunt în bază de voluntariat. Voluntarii asociațiilor partenere, prezenți la acest eveniment, au făcut o sucintă prezentare a organizațiilor din care fac parte, precum și rolul fiecăruia în desfășurarea activităților proiectului. Voluntarii au accentuat că participînd în acest proiect vor avea parte de o experiență bogată de învățare, dezvoltare de capacități și competențe sociale.

În partea a doua a evenimentului am făcut un schimb de opinii pe marginea actualității temei de cunoaștere a valorilor democratice, de educare în valori și de promovarea lor. Profesorii prezenți la eveniment au salutat implementarea acestui proiect și totodată au remarcat rolul impotant al educației non-formale în cunoașterea și promovarea valorilor democratice în rîndul copiilor. Consilierii din ambele localități au menționat că așteaptă ca cît mai mulți tineri să li se alăture în procesul muncii lor, astfel încît împreună să realizeze progrese pe calea spre o societate prosperă.  Dna Pelagheia Balțat, primar de Elizaveta la al 3-lea mandat, a recunoscut că o carieră și un succes veritabil au la bază mulți, multi ani de voluntariat.

Organizarea acestui eveniment a adus mai aproape reprezentanti din 4 localități care au un scop comun și totodata nobil: grija permanentă pentru viitorul acestei națiuni – Copii și Tinerii.

Activitățile realizate sunt parte componentă a proiectului „Cunoașterea și promovarea valorilor democratice în rîndul copiilor și tinerilor”, implementat de Asociația “Caroma Nord” , Pîrlița, Fălești în parteneriat cu Asociația “Tradiție” , Elizaveta, mun. Bălți în cadrul Programului de Granturi pentru Democrație al Ambasadei SUA în Moldova.

 


Posted: 2011-07-05 22:39:26

Initiative Democratice