Tinerii au îndemnat trecătorii să iasă la curăţeniealtUn grup de tineri a organizat, sâmbătă, o acţiune prin care i-a îndemnat pe locuitorii Republicii Moldova să iasă pe 12 mai să facă ordine în toată ţara. Echipa proiectului „Hai, Moldova” şi voluntarii au ieşit în stradă cu ustensile de menaj şi au spălat un troleibuz, un automobil al poliţiei rutiere şi strada din faţa Oficiului Poştal Central din capitală, transmite Info-Prim Neo.

Anastasia Pociumban, coordonator pe resurse umane în cadrul proiectului, a comunicat că este o simulare a Zilei Naţionale a Curăţeniei. Tinerii au menţionat că într-o localitate curată se trăieşte mai bine şi nu ia deloc mult timp să se facă ordine.

Pe 12 mai campanii naţionale de curăţenie se vor organiza şi în România, Turcia şi Bulgaria. Iniţiativa a apărut în Estonia şi s-a răspândit în circa 100 de state din lume.

Proiectul „Hai Moldova” are un site oficial, hai.md, unde au plasat hărţile cu localităţile unde vor face curat la 12 mai şi cu mai multă informaţie.

Info-Prim Neo