Peste 120 de tinere și tineri din localitățile raionului Ialoveni au participat la un atelier de instruire în scrierea proiectelor



421271038În perioada 20 – 21 ianuarie 2024, în Sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni, s-a desfășurat Atelierul de instruire în domeniul scrierii proiectelor mici de dezvoltare comunitară, organizat de Consiliul Raional Ialoveni și Asociația Obștească „Eco-Răzeni”, pentru echipele de tineri și tinere care să participe la concursul de proiecte ce va fi lansat la începutul lunii februarie, în cadrul rundei de primăvară.

Pe parcursul celor două zile de instruire au participat activ circa 122 de tineri și tinere (100 de fete și 22 de băieți) din 16 localități ale raionului: Ialoveni, Bardar, Suruceni, Sociteni, Puhoi, Nimoreni, Țipala, Molești, Dănceni, Răzeni, Horești, Ruseștii Noi, Cărbuna, Costești, Ulmu și Zîmbreni.

Prin jocuri interactive și activități de educație non-formală, echipele de tineri și tinere au obținut noi cunoștințe, abilități și aptitudini de comunicare și prezentare publică, de lucru în echipă, de identificare a problemelor din comunitate, de analiză a cauzelor și a efectelor negative ale problemei, de formulare a scopurilor, a obiectivelor, de întocmire a planului de acțiuni și setarea rezultatelor scontate.

Participanții și echipele formate urmează să aleagă o idee de proiect, să o detalieze începând cu arborele problemei și continuând cu arborele soluțiilor.

Echipele de tineri și tinere care au participat la instruire sunt așteptate sâmbătă, 27 ianuarie 2024, ora 10:00, în Sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni pentru a-și prezenta ideile de proiect ce vor fi expuse în formularul de aplicare, fapt pentru care vor primi certificate de competențe.

Evenimentul este organizat de partenerii Programului raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni”: Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni”, Consiliul raional Ialoveni, IM Swedish Development Partner și Fundația Est-Europeană, din resursele acordate de Suedia.