Emisiunea radiofonică nr. 2/2023 din seria „Acces egal pentru toți la justiție”



Alianța INFONET, în parteneriat cu Asociația Obștească RADIOVISION, a elaborat și difuzat emisiunea radiofonică nr. 2/2023 din seria „Acces egal pentru toți la justiție”.

Conform datelor furnizate de către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), la  data de 19 decembrie 2023 în sistemul penitenciar din Republica Moldova se aflau 5.973 de deținuți. Dintre ei, 251 sunt persoane cu dizabilități.  Despre situația persoanelor cu dizabilități în penitenciare, accesul acestora la servicii medicale și de asistență socială, dar și acțiunile întreprinse de către autorități pentru asigurarea condițiilor necesare, am discutat cu:

  • Ion Unciuc – șef, Direcția integrare socială a ANP;
  • Irina Barbaroș – șefă, Direcția medicală a ANP;
  • Olga Munteanu – colaboratoare, asistența socială a ANP.

Emisiunea poate fi audiată accesând linkul: https://youtu.be/ELeXynPFmEU.

Emisiunea

Mai multe emisiuni și filme adaptate pentru persoanele cu dizabilități de vedere pot fi accesate pe canalul de Youtube „Moldova Radiovision”: https://www.youtube.com/channel/UC9yrXe-JJM3zM2edZAyez4A.

Această emisiune a fost elaborată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului la justiție pentru a trăi în demnitate”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al Germaniei. Conținutul acesteia este responsabilitatea exclusivă a Alianței INFONET și nu reflectă neapărat poziția donatorilor. 

Pentru informații suplimentare Victor Koroli, Director Proiect, +373 69252453, vkoroli@gmail.com 

ACCES EGAL PENTRU TOȚI LA JUSTIȚIE!