Apa potabilă este tot mai aproape de locuitorii a 8 sate din raionul Hîncești



 IMG 2137 min

Miercuri, 23.03.2023, ADR Centru a inspectat lucrările de construcție a sistemului de aprovizionare cu apă potabilă a opt localități din lunca râului Prut. Astfel, echipa de implementare și monitorizare a proiectelor regionale din centrul țării, a vizitat șantierele din Leușeni, Cotul Morii, Obileni, Nemțeni, Ivanovca și Cățeleni, unde la moment sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a rețelelor interne care vor aduce apa potabilă în casele localnicilor.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului regional ,,Construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a localităților din lunca rîului Prut, raionul Hîncești, Etapa I'' și au demarat în septembrie 2022. Pînă în prezent, aici au fost executate lucrări de pozare a rețelelor interne de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 53 km din totalul planificat de 143,5 km, și montate 4 turnuri de apă în localitățile Leușeni, Mirești și Ivanovca.

Astfel, la finalul proiectului, peste 15 mii de locuitori din Comunele Cotul Morii, Ivanovca, Mirești și satele Bujor, Cățeleni, Leușeni, Nemțeni, Obileni din raionul Hîncești, amplasate în Lunca râului Prut, vor avea acces îmbunătățit la sistemul de aprovizionare cu apă.

Rețelele interne din cele 8 sate, prevăzute în cadrul proiectului regional, urmează să fie conectate la magistrala construită anterior de autoritățile locale ale raionului Hîncești. Astfel, acest proiect reprezintă continuitatea procesului de captare, tratare și distribuirea a apei din râul Prut spre localitățile beneficiare.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 60 055 662.65 lei, dintre care 90% din cheltuieli vor fi acoperite din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar restul banilor vor fi acordați de Consiliul Raional Hîncești, care este aplicantul proiectului regional.

Detalii pe www.adrcentru.md