Centrul de Consultanță Ecologică Cahul, a susținut cea de-a doua conferință de presă a proiectului „Crearea unei rețele de învățare pentru efortul de consolidare a controlului și monitorizării mediului în comun în bazinul Mării Negre 2”, LeNetEco2 

La data de  28.10.2022,  ora  09:30, în sala de conferință a Incubatorului de Afaceri Cahul, a avut loc  conferința de presă din cadrul  proiectului„Crearea unei rețele de învățare pentru efortul de consolidare a controlului și monitorizării mediului în comun în bazinul Mării Negre 2”, LeNetEco2. Proiectul este finanțat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și implementat în cadrul Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre”.

La conferința de presă au participat 60 de participanți. În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele evenimentelor de formare desfășurate, parte a Grupului de activități T2 „Dezvoltarea programului de formare” a cinci grupuri țintă pilot: 1) elevi, 2) studenți, 3) autorități locale, 4) ONG și mass-media. și 5) alți factori interesați (cercetători,oameni de afaceri).

Scopul evenimentului a constat în consolidare eforturilor prin învățare și activarea societății în țările bazinului Mării Negre, prin implementarea controlului de mediu și monitorizarea situației de mediu și îmbunătățirea acesteia în deltele râurilor din bazinul Mării Negre. Astfel, în perioada iunie-iulie, s-a desfasurat cursul de formare MONITORIZAREA ȘI PROTECȚIA MEDIULUI AMBIANT ȘI A RESURSELOR ACVATICE ÎN REGIUNEA MĂRII NEGRE“,  unde au fost instruite 163 de persoane din toate grupurile țintă prevăzute în proiect.

La finalul evenimentului s-au acordat  certificate de participare.IMG 2461 2