CENTRUL COMUNITAR DE SANATATE MINTALA DESCHIS LA UNGHENI



sdcmedcenter.jpgJoi, 24 mai 2007, la Ungheni a avut loc inaugurarea Centrului Comunitar de Sanatate Mintala, creat sub egida Ministerului Sanatatii Republicii Moldova, cu suportul financiar al Agentiei Elvetiene pentru Dezvoltare si Cooperare (DDC).

Centul reprezinta un serviciu comunitar de zi si plasament temporar, destinat persoanelor cu tulburari psihice si retard mintal, cit si familiilor lor. Activitatile centrului vor fi axate spre reabilitarea psihosociala si resocializarea persoanelor cu disabilitati mintale.

In cadrul centrului vor fi oferite servicii alternative de tratament si asistenta psihosociala, inclusiv terapie ocupationala, psihoterapie, menaj si ergoterapie, iar fiecare beneficiar va fi abordat in mod individual. Activitatea comunitara a centrului se va desfasura cu implicarea activa a asistentilor sociali si a familiilor beneficiarilor.

Centrul Comunitar de Sanatate Mintala din Ungheni a fost creat in cadrul proiectului Sanatate Mintala a Biroului de Cooperare al Elvetiei pentru Republica Moldova. Agentia implementatoare a proiectului este Organizatia Obsteasca "Somato".