Crăciunul și campaniile de colectare de fonduri din Ungheni



E vervă mare. Posturi TV&Radio, diferite organizații obstești sau mai putin obștești fac campanii de colectare de fonduri pentru a face viața mai frumoasă unui copil, mai multor copii sau chiar unor familii întregi (poate alții se aventurează și pentru o comunitate întreagă). Nu știu cum această perioadă din an e mai prielnică să faci fundrasing, parcă anume acum ai mai mare izbandă. Și Ungheni-ul nu se lasă mai prejos și desfașoară inedite activități de colectare de fonduri. Am "frunzărit" net-ul și iată ce am găsit:

1. Primii care au dat start oficial, într-un fel să spunem, campaniilor de colectare de fonduri din perioada sărbătorilor de iarnă sunt membrii Consiliului de elevi Negurenii Vechi : "Un zâmbet pentru cei mai triști ca noi. 07.12.2017"


2. Un alt grup de voluntari campania cărora m-a intrigat este cea de la "ProUngheni". Cel mai activ grup de inițiativă din țară a decis să iasă din limitele geografice ale orașului Ungheni și să plece la copiii de la Centrul ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii or. Corneşti.  / pagina de facebook al grupului „ProUngheni” Dacă v-a plăcut, atunci donați cărți și jucării ca să le îndulciți tratamentul acelor copii. 

3. Devenită tradiție campania Centrului de zi pentru copii și tineri cu nevoi speciale " Casa pentru Toți" - "Împreună cu noi înainte de sărbători" are întotdeauna ceva nou, ceva special. Așa că, nu ezitați ca să mergeți la sediul lor de pe strada Bernadazzi (în apropiere de grădinița nr. 3 "Andrieș")pentru a vă procura un suvenir drăguț și super de frumos pentru cei scumpi de sărbători.  / pagina de facebook al centrului 


4. Cireașa de pe tort, după părerea mea e campania "Moș Crăciun la domiciliu" a voluntarilor de la AO "Iedera-S" din Sculeni. Deja al cincilea an o desfășoară, au reușit să sensibileze mai mulți voluntari și din alte localități decât comuna Sculeni. Pe scurt: ei oferă serviciu la domiciliu, adică Moș Crăciun și Crăciunița îi vizitează pe copiii din comuna Sculeni la solicitarea părinților. Drept plată le oferă (doar cei care doresc) un colet cu dulciuri sau alte produse alimentare, jucării, sau hăinuțe pe care copiii lor nu le mai poartă și sunt într-o stare bună. Dar, ei mai apelează și la agenții economici din localitate și autoritatea publică locală. Pentru mai multe detalii accesați blog-ul comunei Sculeni