Copilul singur acasa - Tehnici si metode de lucru: Seminar transfrontalier



Copilul singur acasa - Tehnici si metode de lucru: Seminar transfrontalier 

Chisinau-Iasi , 31 martie  2009

Fundatia Iosif (Romania), in parteneriat cu Centrul de Informare si Documentare pentru Drepturile Copilului (Republica Moldova), deruleaza, in perioada septembrie 2008 - septembrie 2009, proiectul „Copiii singuri acasa: Solutii locale la probleme transfrontaliere". Proiectul este finantat de catre Uniunea Europeana in cadrul Programului de Vecinatate Romania - Moldova, Phare CBC 2006.

                
Initiativa vizeaza cresterea colaborarii dintre institutiile guvernamentale si non-guvernamentale care lucreaza in domeniul protectiei copilului singur acasa (cu parintii plecati la munca in strainatate) din Iasi si Chisinau.

Intre 1 si 3 aprilie 2009, la Iasi, in cadrul proiectului, se desfasoara seminarul „Copilul singur acasa - Tehnici si metode de lucru", la care au fost invitati sa participe 20 de specialisti din cele doua tari, din institutii guvernamentale si non-guvernamentale dupa cum urmeaza:

  • Fundatia Iosif, Romania
  • Centrul de Informare si Documentare pentru Drepturile Copilului, Republica Moldova
  • Directia Municipala pentru Protectia Drepturilor Copilului, Republica Moldova
  • Directia de Asistenta Comunitara, Romania
  • Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Romania
  • Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Romania
  • Fundatia Pasii Sperantei, Romania
  • Asociatia Salvati Copiii, Romania.

Fundatia Iosif este o organizatie non-guvernamentala si non-profit ce urmareste imbunatatirea vietii persoanelor dezavantajate, in special a copiilor si a familiilor, oferind servicii sociale si promovand practici profesioniste in asistenta sociala.

Centrul de Informare si Documentare pentru Drepturile Copilului este o organizatie non-guvernamentala, independenta si apolitica ce promoveaza programe in domeniul educational si social, dezvoltand proiecte si servicii ce vizeaza: cercetari si studii, training-uri, publicatii, arte participative etc.

Seminarul are loc la Hotel RAMADA, strada Grigore Ureche nr. 27, Iasi, Romania.