Lansarea editiei a treia a Cursului de Lunga Durata in Formare de Formatori



Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM" cu suportul financiar al Ministerului Tineretului si Sportului al Republicii Moldova in cadrul Programului de Granturi 2017, au organizat astazi 25 iunie 2016, ora 10:00, evenimentul de lansare a proiectului "Promovarea educatiei non-formale de calitate in domeniul tineret".

Scopul proiectului este de a promova educatia non-formala de calitate in domeniul tineretului in Republica Moldova, prin prestarea serviciilor calitative de catre formatorii din domeniul tineret.

Proiectul se va desfasura in perioada iunie-decembrie 2017 si are ca scop promovarea educatiei non-formale de calitate in domeniul tineretului, prin prestarea serviciilor calitative de catre formatorii din domeniul tineret.

Directorul Institutului de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM", Vitalie Cirhana a comunicat in cadrul evenimentului de lansare ca activitatile proiectului dat sunt orientate dezvoltarea celor 8 competente cheie din Setul European de Competente ale Formatorilor din Domeniul Tineretului. Acest set constituie baza Cursului de Instruire de Lunga Durata in Formare de Formatori si contine in total 9 module de instruire, ce se vor derula in decursul a trei saptamani de instruire rezidentiale, activitati de mentoring si peer-learning, precum si aplicarea in practica a competentelor de formatori de de catre beneficiari prin desfasurarea a sase traininguri de 3 zile pentru tinerii din Moldova.

Seful Directiei Tineret a Ministerului Tineretului si Sportului, Ion Donea a mentionat importanta dezvoltarii educatiei non-formale de calitate in domeniul tineret pentru evolutia politicilor de tineret la nivel national, precum si rolul organizatiilor de tineret in calitate de promotori a politicilor de tineret la nivel local. Ministerul Tineretului si Sportului incurajeaza si sustine eforturile organizatiilor de tineret oferind suport prin intermediul Programului de Granturi

Grupul tinta spre care sunt orientate activitatile proiectului sunt 20 formatori in domeniul tineretului, reprezentanti ai ONG-urilor de tineret, Centrelor de Resurse pentru Tineri, Consiliilor Locale de Tineret.

Primele 3 module de instruire cu tematica: Concepte cheie, valori si practici consolidate in educatia non-formala, Intelegerea si facilitarea procesului de invatare individuala si in grup, Invatarea de a invata urmeaza a fi desfasurate in perioada 25 iunie – 1 iulie 2017 la Vadul lui Voda.

Proiectul "Promovarea educatiei non-formale de calitate in domeniul tineret" este implementat de Institutul de Instruire in Dezvoltare "MilleniuM", cu suportul financiar oferit de catre Ministerul Tineretului si Sportului al Republicii Moldova in cadrul Programului de Granturi 2017.

Urmariti pagina noastra de facebook pentru a afla noi detalii despre proiect.