Biblioteca Publica de Drept obtine acces la prestigioasa baza de date juridica Hein-OnlineLuni, 21 mai, in cadrul Bibliotecii Publice de Drept a avut loc lansarea proiectului In focus legal research. Ceremonia oficiala a fost deschisa de catre John Balian, atasatul cultural al Ambasadei SUA in RM, care a mentionat despre importanta accesului la informatia juridica. In discursul sau John Balian a subliniat ca "bibliotecile constituie un pas important in promovarea democratiei si statului de drept". S-au alaturat si mesajele de salut ale directorului Programului de Drept al Fundatiei Soros-Moldova - Victor Munteanu, Lidiei Kulikovski, director general al B.M. "B.P.Hasdeu". Deasemeni la eveniment au participat reprezentanti ai ONG-urilor, experti in domeniul juridic, bibliotecari din bibliotecile academice, consortii etc.

Proiectul se incadreaza in mesajul Bibliotecii Publice de Drept utilizatorilor sai declarat pentru 2007 - Biblioteca Publica de Drept in serviciul comunitatii juridice - extindere electronica si prezenta comunitara. Acesta va sustine perseverentele academice ale tuturor membrilor comunitatii juridice. Actiunile proiectului includ organizarea instruirilor mobile in cadrul bibliotecilor universitare din Chisinau, Balti si Cahul care vor spori nivelul culturii informationale ale utilizatorilor, in mod special obtinerea abilitatilor de cautare in cadrul bazei de date HeinOnline

Baza de date HeinOnline ofera acces la peste 1200 reviste publicate de universitatile americane si europene (ex. Yale Journal of International Law, Oxford Journal of Legal Studies etc.), inclusiv cele ale barourilor de avocati (ex. American Bar Association Journal etc.) si cuprinde peste 550 texte clasice, monografii si antologii din domeniul jurisprudentei incluse in renumita Bibliography of Early American Law si recomandate de catre Association of American Law Schools.

Proiectul reprezinta un parteneriat dintre Ambasada SUA , Fundatia Soros-Moldova si Biblioteca Publica de Drept care va contribui substantial la sustinerea ideii ca biblioteca trebuie sa devina o platforma pentru a oferi informatie in format electronic, in mod special acum cand bibliotecile devin piloni strategici ai Societatii Informationale.