Misiunea OSCE in Moldova marcheaza Ziua Europeana Anti-trafic cu un spectacol de teatru interactiv



Misiunea OSCE in Moldova va marca Ziua Europeana Anti-trafic cu un spectacol de teatru interactiv despre pericolele traficului de fiinte umane. Reprezentatia va avea loc sambata, 18 octombrie, la ora 14.00, in incinta cinematografului „Odeon" din Chisinau, transmite Info-Prim Neo.

Spectacolul este realizat de catre Asociatia Tinerilor Traineri din Moldova cu sustinerea Misiunii OSCE. Piesa relateaza istoria unei persoane tinere din Moldova care pleaca de acasa, unde era supusa violentei domestice, si foloseste o ocazie riscanta de a lucra peste hotare. Fiind exploatata si abuzata, protagonista reuseste, in cele din urma, sa evadeze. Publicul are posibilitatea sa se implice in povestire, sa adreseze intrebari personajelor si sa le sugereze optiuni alternative.

„Spectacolul interactiv reprezinta o experienta fortificanta pentru public si il poate ajuta sa inteleaga prin ce trec victimele traficului de fiinte umane. Spe ctacolul poate ajuta la prevenirea traficului si la ameliorarea asistentei oferite victimelor deschizand ochii publicului asupra faptului ca ei pot face alegeri mai bune, pot avea un mod de viata mai sigur si se pot sustine reciproc", sustine Judith Hale, Consultant Superior al Programului Anti-trafic al Misiunii OSCE.

Spectacolul va fi prezentat, pana la finele acestui an, in alte 20 de localitati din tara, unde riscul traficului de persoane ramane inalt. Anterior, in localitatile Moldovei au fost jucate zece astfel de spectacole.

 
www.info-prim.md