Asociatia PromoLEX: 6 ani de activitate



Recent, Asociatia PromoLEX a aniversat 6 ani de la fondare, adica 6 ani de activitate, dintre care 4 in regiunea transnistreana a R.Moldova. Înfiintata la Chisinau de catre un grup de tineri, PromoLEX si-a propus din start obiective ambitioase si indraznete, pe care intr-o masura mai mare sau mai mica vrem sa credem ca le-a atins. Misiunea noastra ramane neschimbata de a contribui la procesul de democratizare prin promovarea si apararea drepturilor omului si consolidarea societatii civile.

În mare parte, contributia noastra consta in ridicarea nivelului culturii juridice prin informarea, consultarea si asistenta oferita populatiei. Mediul de operare al organizatiilor neguvernamentale se afla in continua schimbare, deoarece cei care ofera asistenta trebuie sa aduca mereu informatii noi si sa ofere solutii viabile persoanelor aflate in situatii dificile. Astfel ca activitatile Asociatiei PromoLEX au fost diverse in aceasta perioada relativ scurta: asistenta si suport juridic, informare si educare in domenii precum drepturile omului si participarea civica, lansarea unor importante publicatii.

De asemenea, am reusit sa cream un Centru de Resurse si Dezvoltare pentru regiunea transnistreana si sa organizam evenimente cu impact semnificativ asupra grupurilor tinta. Astazi, pentru spatiul estic al R.Moldova, PromoLEX este lider in aceste domenii. În context, doresc sa aduc sincere multumiri tuturor partenerilor nostri. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca succesul a fost posibil gratie efortului, competentei, devotamentului si sacrificiului echipei noastre, celor pentru care deseori numeroasele probleme ale beneficiarilor au prevalat asupra intereselor personale. Le multumesc pe aceasta cale inca odata colegilor mei, celor care au putere, caracter si vointa sa reziste si sa contribuie real la procesul democratic din Moldova.


Ion Manole
Presedinte, Asociatia PromoLEX