A fost constituit Consiliului Consultativ al Alianței Studenților din Moldova



Sâmbătă, 1 noiembrie 2014, în incinta Academiei de Studii Economice a avut loc un eveniment istoric pentru Alianța Studenților din Moldova și pentru toate organizațiile studențești – a fost creat Consiliul Consultativ al Alianței Studenților din Moldova care reprezintă primul, dar și cel mai important pas spre crearea structurii umbrelă atât de indispensabilă învățământului superior din țară.

10606387 837541852963130 4864484692844057301 nÎn cadrul ședinței, cele mai notorii și active organizații studențești din Chișinău, Bălți și Cahul s-au adunat pentru a semna declarația de constituire a Consiliului,  pentru a elabora regulamentul de funcționare și pentru a stabili planul de acțiuni pentru perioada imediat următoare. 

Aceste organizații sunt :

  1. AIESEC Chișinău ;
  2. AEGEE Chișinău ;
  3. ELSA Chișinău ;
  4. ELSA Cahul ;
  5. BEST Chișinău ;
  6. Senatul Studențesc al Universității de Stat Alecu Russo din Bălți ;
  7. Senatul Studențesc ULIM;
  8. Senatul Studențesc ASEM;
  9. Senatul Studențesc UCCM.

Toți participanții au susținut fără echivoc ideea aderării la Alianța Studenților din Moldova ca fiind singura șansă de a face față provocărilor provocărilor pe care le întâmpină studenții din întreaga țară.

”Ținând cont de faptul că educația reprezintă un factor primordial ce determină dezvoltarea și prosperitatea unei țări, noi studenții, avem un rol fundamental în modelarea sistemului educațional în conformitate cu noile tendințe și necesități ale societății contemporane. Totodată, noi trebuie să fim cei care nu vor admite ca autoritățile să manevreze doar cu lozinci populiste privind asigurarea unei educații de calitate și vom insista continuu asupra reformelor structurale profunde care vor asigura accesul la un sistem educational European. Sunt convins că prin crearea acestei structuri representative la nivel national vor reuși să fim mult mai aproape de studenți și de problemele și necesitățile acestora”- a declarat Nicolai Loghin, Președintele Alianței Studenților din Moldova.

Acest proiect a fost realizat cu suportul Consiliului Național al Tineretului din Moldova, din resursele acordate de Ministerul Tineretului și Sportului din Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2014.