Primul forum regional de investiții și inovații în Regiunea de Dezvoltare Centru



Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Centru organizează primul Forum Regional de Investiții și Inovații ,,Cooperare pentru Dezvoltare”, ce se va desfășura la Complexul Turistic ,,La Costești”, în zilele de 23 şi 24 mai 2013.

Forumul reprezintă o platformă deschisă și interactivă pentru schimb de cunoștințe și practici în domeniul dezvoltării regionale în scopul consolidării capacităților actorilor regionali în atragerea investițiilor și promovarea inovațiilor în Regiunea de Dezvoltare Centru. De asemenea, forumul reprezintă o excelentă oportunitate de a stabili parteneriate pentru cooperare la nivel intermunicipal, regional și transfrontalier.

La Forum sunt invitaţi circa 150 de participanți: reprezentanţi ai Administrației Publice Centrale, Administrației Publice Locale, parteneri de dezvoltare, instituții de dezvoltare regională, ONG-uri, mass-media locală și națională etc.

Printre partenerii externi participanți la eveniment sunt: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est România; Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia; Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru; reprezentanți ai autorităților publice locale din Polonia şi Estonia; Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ); Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID); Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) etc.

În prima zi a forumului se va desfășura sesiunea plenară și vor avea loc 2 panele de discuții. În cea de-a doua zi vor fi organizate vizite la proiectele de succes din Regiunea de Dezvoltare Centru.

 

Pentru mai multe detalii despre organizarea și desfășurarea evenimentului accesați: www.adrcentru.md