TINERII PENTRU PREVENIREA HIV/SIDALa 11 mai si 12 mai Echipa de facilitatori in cadrul proiectului "Tinerii pentru prevenirea HIV/SIDA" au organizat 3 ateliere de informare la Pirlita si 3 ateliere de informare la Cornesti. In cadrul lor au participat institutii din 28 localitati din raionul Ungheni. Participantii au fost informati despre scopul, obiectivele, activitatile si rezultatele proiectului "Tinerii pentru prevenirea HIV/SIDA".

112 tineri si 28 coordonatori adulti au aflat lucruri noi despre HIV/SIDA, caile de transmitere si prevenire a acestei maladii, ei au constientizat necesitatea implicarii tinerilor in procesul informarii semenilor lor despre HIV/SIDA, prin intermediul Educatiei de la Egal la Egal.

Atit adultii cit si tinerii cunosc si utilizeaza notiunile ca educator de la egal la egal, educatie de la egal la egal, virus HIV, boala SIDA, joc informativ, joc energizant, atelier de informare, etc. Tinerii sunt comunicativi, atenti si plini de energie, ei doresc sa informeze semenii si sa participe la orice activitate ce tine de participare, informare, sustinere sociala.

Tinerii au venit cu propuneri concrete de solutionare a problemelor ce tin de indiferenta tinerilor fata de viitorul lor, ei promoveaza modul sanatos de viata. Tinerii cu sustinerea facilitatorului atelierului de informare utilizeaza tehnici de lucru ca jocul si teatrul social pentru a putea informa la rindul lor tinerii din localitatea de unde vin.

Iata citeva pareri a participantilor:

Ana Delianu, 15 ani, s. Alexeevca: "Educatia de la Egal la Egal este cea mai buna metoda in informarea semenilor nostri despre cea mai grava si actuala problema HIV/SIDA"

Pancu Angela, 16 ani, Chirileni: "Nici nu m-am asteptat ca va fi atit de interesant si vesel, in cadrul acestui atelier de informare am aflat multe lucruri noi si utile despre SIDA"

Tonu Stefan, 13 ani, Curtoaia: "Acest proiect este binevenit pentru a schimba situatia critica si riscul in care se afla fiecare tinar din tara"

Besliu Lilia, 45 ani, s. Macaresti: "E o cauza pentru care trebuie sa lupte maturii si copii umar la umar. Mi-a placut mult cum a fost organizat atelierul si cum ne-a fost prezentat materialul."