Decizia CSJ din 5 septembrie: ziarul “Panorama” nu a depășit limitele libertătii de exprimareCentrul pentru Jurnalism Independent (CJI) salută decizia Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) din 5 septembrie a.c.  în cazul ziarului de investigație „Panorama” de a admite recursul publicației şi de a casa soluţiile instanţelor inferioare prin care ziarul urma să achite un prejudiciu moral de  5000 lei Comisarului de Poliție din Dondușeni.

CJI spera că și  pe viitor instanțele judecătorești din Moldova vor aplica standardele europene în materie de defăimare, în special exigenţele Legii cu privire la libertatea de exprimare.

Departamentul Politici şi Legislaţie Mass-Media al Centrului pentru Jurnalism Independent continuă să acorde, fără plată, asistenţă juridică jurnaliştilor şi instituţiilor mass-media în probleme legate de libertatea de exprimare, accesul la informaţie și alte aspecte ale legislaţiei mass-media.

Consultațiile juridice și reprezentarea în instanţă sunt susținute financiar de Civil Rights Defenders (Suedia) și Media Legal Defence Initiative (Marea Britanie.