Centrul Naţional de Informare şi Reabilitare al Societăţii Orbilor din Moldova împlineşte 5 ani de activitate



Centrul Naţional de Informare şi Reabilitare al Societăţii Orbilor din Moldova  (CNIR al SOM) anunţă împlinirea a 5 ani de activitate în scopul promovării şi dezvoltării noilor competenţe pentru persoane cu deficienţe vizuale.  

Acordarea serviciilor de informare, instruire şi consiliere pentru persoanele cu disabilităţi vizuale; crearea infrastructurii de informare şi reabilitare socială a persoanelor cu deficienţe vizuale; extinderea serviciilor de informare şi reabilitare prin implementarea tehnologiilor informaţionale avansate etc - sunt doar unele activităţi desfăşurate de CNIR al SOM pe parcursul celor 5 ani de existenţă.

Lansarea serviciilor oferite de CNIR al SOM a reprezentat o etapă importantă din strategia de incluziune socială a persoanelor cu deficienţe de vedere, serviciile fiind unice de acest tip, prestate atît în Republica Moldova cît şi în întreg spaţiu Balcanic.

În decursul celor 5 ani de funcţionare menţionăm că obiectivele de instruire şi consiliere a beneficiarilor a inclus formarea de  noi competenţe pentru persoane cu deficienţe vizuale care îi ajuta să suporte mai uşor provocările vieţii cotidiene şi să se integreze în viaţa socială.

CNIR al SOM a fost creat la 24 mai 2006 cu suportul financiar din partea Fondului de Investiţii Sociale din Moldova, Guvernul Republicii Moldova, Sonneheerdt (Olanda), Fundaţia Soros Moldova şi LDS „Charities”.

CNIR al SOM pînă la data de 24 mai 2006 a activat timp de 18 de ani în calitate de Bibliotecă specilaizată şi Studiou de înregistrări sonore.

Evenimentul dedicat aniversării celor 5 ani de activitate se va desfăşura în data de 24 mai 2011, ora 10:00, în incinta CNIR al SOM, sala Bibliotecii, etajul 2, or. Chişinău, str. Drumul Viilor 36/2.

 

Pentru detalii:

Secretariat,

Tel: 73 14 93

Str. Dumul Viilor 36/2