„Diamond Challenge Moldova” și-a desemnat câștigătorii



 

 MG 7239

 

În acest weekend, a avut loc finala competiției naționale Diamond Challenge Moldova, la care a fost desemnată echipa ce va reprezenta R.Moldova în cadrul finalei celei mai mari competiții de antreprenoriat din lume dedicate liceenilor, care va avea loc la Delaware, SUA.

Diamond Challenge este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată elevilor cu spirit competitiv, ce au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia în practică. Pe parcursul a 6 luni de zile, echipele înregistrate în concurs sunt instruite gratuit în domeniul antreprenoriatului, beneficind de ajutor prin intermediul trainingurilor cu experți locali și internaționali și a curriculei on-line.

În cadrul finalei naționale, zece echipe au concurat pentru a obține premiul mare în valoare de $1000 și șansa de a reprezenta R. Moldova în cadrul finalei internaționale, la Youth Entrepreneurship Summit, ce va avea loc în luna aprilie, la Delaware, SUA.

Work Together s-a adeverit a fi echipa care a beneficiat de votul de încredere din partea juriului. Această echipă, în componența Corinei Pîrțac și a Nicoletei Ciumac, și-a propus crearea primului portal din lume pentru angajarea persoanelor cu autism. Echipa "Work Together" și-a setat drept scop, atât integrarea persoanelor cu autism în societate, cât și combaterea și prevenirea discriminarii acestora.

Pe locul II s-au clasat echipa: Moldo - Cariera, iar pe locul III: Heads’s Hands.

Finala Diamond Challenge Moldova a fost un spectacol al celor mai bune idei de antreprenoriat social, prezentate cu multă ingeniozitate și creativitate de către participanți. 

Republica Moldova are o reputație strălucită în cadrul marelor finale de la Delawere, SUA, unde în decurs de trei ediții a reușit să se clase în final. Readucem aminte că în luna aprilie 2016, echipa Do it for Bunica, a câștigat premiul mare în Statele Unite ale Americii, la categoria impact social, aducând acasă un premiu în valoare de $10.000, bani pe care echipa intenționa să-i folosească pentru a crea o platformă web destinată migranților din R. Moldova, unde aceștia pot găsi și plăti online tineri/adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor în etate cu treburile gospodărești.

 

Pentru al cincilea an consecutiv, programul Diamond Challenge Moldova este implementat de către A.O. INVENTO cu susținerea financiară a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship, în parteneriat cu Dreamups Innovation Campus, Corpului Păcii în Moldova și JCI Moldova.