Conferința „Oamenii Dreptății. Dialogul dintre profesiile juridice”

Cum interacționează juriștii din diferite profesii, în Republica Moldova și România? Care sunt situațiile care ridică probleme? Cum le putem preveni și îndrepta împreună? Cum ne raportăm la etica dintre profesiile juridice?

16 mai Dialogul dintre profesiiConferința „Oamenii Dreptății. Dialogul dintre profesiile juridice” aduce împreună profesioniști în drept din Republica Moldova și România pentru a discuta cu publicul de specialitate despre relația cetățean – justiție – societate, din perspectiva interacțiunii profesioniștii în drept, dar și pentru a reflecta împreună asupra eticii dintre profesiile juridice și a valorilor care ne ghidează cariera.

Evenimentul va avea loc joi, 16 mai, ora 09.00, în sala Roșie a Summit Events Chișinău. 

Pentru a vă rezerva locul în sală, completați formularul de înscriere: https://forms.gle/zT9ux3Uyk1ctjWjm9.

Evenimentul este adresat atât profesioniștilor în drept din Republica Moldova, cât și publicul larg și își propune să deschidă discuția despre nevoia de cooperare din interiorul sistemului de justiție și etica profesională ce stă la baza acesteia.

Vor discuta cu publicul prezent Arina Corsei Vultureanu, procuror, Tudor Ciobanu, judecător, Veronica Sîrbu, judecător, Iulia Georgescu, notar public (4 dintre protagoniști filmului „Oamenii Dreptății“), Diana Negrea, avocat, Cristina Pandrea, ofițer de poliție, membri în comunitatea Leaders for Justice România și Tudor Leșanu, avocat, Eugeniu Ciubotaru, judecător, Petre Iarmaliuc, candidat la funcția de procuror, Constantin Chilian, asistent judiciar, Andrei Iosip, avocat și Elena Podoleanu, avocat, membri în comunitatea LEAD Moldova.

În cadrul conferinței vor fi proiectate părți relevante din filmul documentar „Oamenii Dreptății” (trailer: https://bit.ly/2OGFraN), în care 13 juriști discută deschis despre problemele cu care se confruntă, despre adevăr, empatie, subiectivism sau presiuni în justiție.

Evenimentul este organizat de Asociația INK - Innovation Needs Knowledge cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation și aduce în dialog profesioniști în drept din R.Moldova cu juriști din comunitățile Leaders for Justice România și LEAD Moldova.

Programul LEAD Moldova este implementat de Asociația INK împreună cu Centrul Român de Politici Europene - R.Moldova, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Româniai și Republica Moldova.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.