Distribuie prietenilor:


   ”Școala de week-end – o școala altfel”, proiect implementat de AO ”Asociația Psihologilor Tighina” în parteneriat cu 5 instituții școlare din r. Căușeni reprezintă o experiență demnă de a fi extinsă și înalte unități școlare din raion- mesaj care transpare din discuțiile cu coordonatorii locali ai proiectului din or. Căușeni, satele Cîrnățeni, Zaim, Baccealia și Hagimus din r. Căușeni.Activitățile proiectului la care auparticipat circa 100 de tineri și tineredin localitățile menționate

IMG 9514au motivat beneficiarii să participe alături de semenii lor la o diversitate de oportunități de socializare, acțiuni de binefacere pentru semeni, ateliere pe interese și multe emoții de la interacțiunile petrecute într-o atmosferă deschisă, prietenoasă în care fiecare participant și-a putut găsi răspuns la întrebările care-l preocupă.

   Proiectul are menirea să ofere suport educațional tinerilor din instituțiile școlare menționate din r. Căușeni care sunt afectați de migrația părinților, care-și pun zilnic mai multe întrebări fiind departe de părinții lor și vor să găsească răspuns la ele împreună cu alți semeni.

   Activitățile realizate în școli s-au bucurat de mult succes fiind o bună alternativă de petrecere a zilelor de odihnă împreună cu semenii, prietenii, colegii. Modalitatea interactivă de realizare a activităților a menținut o permanentă motivație pentru participare și implicare la maxim. Băieții și fetele participante la trainingurile, atelierele de lucru și acțiunile de divertisment au optat pentru continuarea unui asemenea proiect și au exprimat dorința de implicare ulterioară în proiecte similare.

  Proiectul ”Școala de week-end - școala altfel” este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Proiectul este implementat de către AO ”Asociația Psihologilor Tighina”. Opiniile, constatările şi concluziile din cadrul activităților proiectului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.logoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: