CENTRUL PRO EUROPA DIN BALTI FACE BILANTURI



Evaluarea proiectului "Crearea centrului Pro-Europa"La 8 august 2007, in incinta Primariei municipiului Balti s-a desfasurat masa rotunda de evaluare a proiectului "Crearea Centrului Pro-Europa din Balti". Evenimentul a intrunit 30 participanti: reprezentantii mass-media locale din mun. Balti si raioanele Glodeni, Riscani, Edinet, Briceni, Singerei, beneficiarii activitatilor de instruire, reperezentantii ONG, APL, studenti, liceeni, etc.

In calitate de invitati speciali au fost Natalia Oprea, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene al RM si Lucia Candu, coordonator de proiecte al Fundatiei Eurasia .

Intrunirea a urmarit scopul de a evalua activitatile proiectului si selectarea propunerilor pentru urmatoarea perioada de activitate.

Agenda evenimentului cuprindea aspecte ce vizeaza activitatile realizate de catre Centrul "Pro-Europa" Balti , perspectivele de viitor, reflectii ale membrilor echipei si a beneficiarilor proiectului, prezentarea raportului II de monitorizare a presei locale la capitolul reflectarii tematicii europene, precum si importanta si necesitatea studiilor europene in contextul procesului de integrare europeana.

De asemenea au fost analizate perspectivele pe care le deschide Planul de Actiuni Moldova-UE pentru realizarea aspiratiilor europene ale RM si ancorarea ferma a statului nostru in sistemul valoric, politic, economic si cultural European.

In cadrul sedintei a fost preconizat timp pentru intrebari si raspunsuri, creand posibilitati de schimb de opinii si dialog intre participanti.

Participantii au beneficiat de materialele informative ale Centrului: Abecedar European, buletinul informativ "EU Integrarea", pliant informativ, postere, etc.

Evenimentul face parte din activitatile preconizate in cadrul proiectului Fundatiei Eurasia in Moldova "Centre Europene Interactive", realizat in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, cu suportul financiar oferit de Agentia Suedeza pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala (SIDA), Ministerul Regal al Afacerilor Externe al Norvegiei si Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) , administrat de Centrul Regional CONTACT Balti..