Peste 120 de tineri participanți la instruirea privind scrierea proiectelor mici de dezvoltare comunitară au primit certificate de competențe



instruireA doua sesiune a Atelierului de instruire în domeniul scrierii proiectelor mici de dezvoltare comunitară, organizat de Consiliul raional Ialoveni și Asociația Obștească „Eco-Răzeni” a avut loc la data de 27 ianuarie 2024, în Sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni.

La lucrările atelierului și-au manifestat creativitatea și atitudinea civică circa 120 de tineri și tinere din 16 localități ale raionului: Ialoveni, Bardar, Suruceni, Sociteni, Puhoi, Nimoreni, Țipala, Molești, Dănceni, Răzeni, Horești, Ruseștii Noi, Cărbuna, Costești, Ulmu și Zîmbreni. Prin activitatea „Harta localităților raionului” echipele de tineri au prezentat potențialul și resursele comunităților din care fac parte și care pot fi valorificate în implementarea proiectelor.

Drept rezultat al lucrului în echipă, grupurile de inițiativă și-au prezentat ideile de proiecte utilizând metoda „analiza arborelui problemei”, cu identificarea cauzelor și efectelor ce se vor produce. Conform matricii cadrului logic, echipele au transformat, într-un mod creativ, arborele problemei în arborele soluțiilor, formulând scopul, obiectivele și activitățile proiectului.

În cadrul evenimentului, președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a adresat un mesaj de salut și de susținere tinerilor și a apreciat înalt ideile ingenioase ale participanților. La finalul evenimentului, președinta raionului Ialoveni le-a decernat certificate de competențe participanților, felicitându-i pentru entuziasmul și activismul de care dau dovadă în activitățile de voluntariat.

La finele atelierului, echipele participante au fost familiarizate cu procedura de completare a formularului de aplicare pentru a participa la concursul de granturi mici, runda a XXVIII-a, ce se va desfășura în perioada 01 – 25 februarie 2024.

Precizăm că, etapa întâi a atelierului de instruire a tinerilor în domeniul scrierii proiectelor mici de dezvoltare comunitară a avut loc în perioada 20-21 ianuarie.

Atelierul de instruire pentru echipele de tineri și tinere este organizat de partenerii Programului raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” Consiliul raional Ialoveni, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni”, IM Swedish Development Partner și Fundația Est-Europeană, din resursele acordate de Suedia.