24 de tineri și tinere din cadrul Consiliilor Elevilor și-au crescut capacitățile



Chiar și pe timp de vară tinerii și tinerele din raioanele Cahul și Soroca sunt dornici de a învăța ceva nou. Astfel, în perioada 07 - 10 iulie 2022 în cadrul proiectului „Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional” s-a desfășurat Școala de vară cu genericul “iGROW/euCRESC”.

Participanții școlii au fost membrii Consiliilor Elevilor, împreună cu mentorii din 8 licee partenere: LT ”M. Sadoveanu”, satul Giurgiulești, raionul Cahul; LT ”M. Eminescu”, satul Slobozia Mare, raionul Cahul; LT ”I. Voda”, municipiul Cahul; LT ”C. Spătaru”, orașul Leova; LT ”B.P.- Hasdeu”, orașul Drochia; LT ”Petru Rareș”, municipiul Soroca; LT ”Ion Creangă”, municipiul Soroca; LT ”Visoca”, satul Visoca, raionul Soroca.

Activitățile desfășurate au fost ghidate de experți care au adus un plus valoare la informațiile diseminate.

În cadrul școlii a fost pus accentul pe identificarea aspectelor forte, limitele și riscurile în activitatea Consiliilor de elevi actuale, rolul unui Consiliu de elevi ca organ reprezentativ; s-au aplicat dezbaterile ca metodă consultativă de luare a deciziilor în procesul de activitate a unui Consiliu de elevi și s-au identificat diferite strategii de colectare de fonduri pentru soluționarea problemelor elevilor.

Vă reamintim că proiectul se implementează în două regiuni ale țării, Nord și Sud, de către două organizații partenere: Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și Centrul ”CONTACT-Cahul” cu sprijinul financiar al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă și Fundația Soros Moldova.3