Interviu cu Silvia Știrbeț, primărița localității Văleni, raionul Cahul



”Cu mândrie pot afirma că în Consiliul Local avem atât bărbați cât și femei”: Silvia Știrbeț, primărița localității Văleni, raionul Cahul.

Doamna Silvia Știrbeț este primărița localității Văleni deja la al 4-lea mandat. ”Mi-aduc aminte de prima campanie electorală prin care am trecut, luându-mă la trântă cu cei 9 bărbați, care pretindeau la funcția de primar, dar având susținerea localității am reușit”, relatează doamna Silvia Știrbeț.

Multe au fost pe parcursul acestor ani, însă în prezent primărița din satul Văleni este un exemplu pentru multe femei din localitate.

Link-ul youtube: https://youtu.be/67WFBx-e_MU

4 Silvia STIRBET

Acest interviu este parte a activității „Femeia din sat” din proiectul EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF, în baza Parteneriatelor dintre CPD, CMT, AO Centrul „Contact-Cahul”, IVC și UN Women. Proiectul își propune abilitarea femeilor prin integrarea nevoilor acestora în politicile publice locale, sporirea accesului femeilor la procesul decizional local, combaterea violenței domestice împotriva femeilor și copiilor, precum și combaterea stereotipurilor de gen printre tineri și tinere, fete și băieți.

EVAProject #ImpreunaMaiPuternici #EU4Ungheni #EU4Cahul #EU4Moldova #StrongherTogether #OrangeTheWorld #GenerationEquality