Cum completăm dosarul voluntaruluiDSC04625În data de 09-10 octombrie 2021 curent, a avut loc cel de al treilea modul de instruire la tema: Dosarul Voluntarului, realizat în cadrul proiectului Abilitarea profesională a coordonatorilor de voluntari din Chișinău 2021 . Implementatori ai activităților sunt Asociația pentru Inovare, Educație și Dezvoltarea Tinerilor, în parteneriat cu MilleniuM Training and Development Institute, fiind finanțați din cadrul „Programului municipal de granturi pentru organizații de tineret și grupuri de inițiativă din mun. Chișinău”, lansat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău.

Atelierul a avut drept scop de a motiva și sprijini coordonatorii de voluntari din cadrul Instituțiilor Gazdă a Activității de Voluntariat în completarea documentației ce vizează lucrul în domeniu, precum și procedura de obținere și completare a carnetelor de voluntariat.

Timp de două zile participanții au abordat mai multe subiecte printre care regulamentul intern cu privire la implicarea voluntarilor în activitatea instituțiilor și desigur despre necesitatea voluntariatului în activitate organizației gazdă.

Cel mai important moment discutat la seminar a reflectat completării dosarului voluntarilor în carul organizației și prevederile legislative pentru întocmirea contractului de voluntariat.

Partea aplicativă a evenimentului axată pe studiu de caz concret a desfășurat pașii de analiză individuală a actelor, a dosarului personal al voluntarului, procedura de solicitare/eliberare a carnetelor de voluntariat, completarea registrelor de evidență a voluntarilor, carnetelor de voluntariat și certificatelor nominale de voluntariat.

La final participanții au plecat cu cunoștințe, emoții pozitive, dar cel mai important lucru realizat rămâne a fi experiența trăită.

Urmăriți în continuare pagina noastră pentru a vedea ce alte activități pregătim. Fii cu ochii pe noi!