Un minut despre diferente si interferente culturale in viziunea copiilorIn perioada 27 aprilie - 2 mai la Chisinau are loc Laboratorul Video International pentru Tineri, organizat de OWH TV Studio cu sprijinul financiar al European Youth Foundation (EYF). Timp de o saptamina 21de tineri din sapte tari (Albania, Macedonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Romania si Moldova) invata sa faca filme de un minut. Filmele vor trata subiecte privind diferentele si interferentele culturale, asa cum editia din acest an se desfasoara sub egida campaniei Toti diferiti, toti egali.

Participantii sunt in acelasi timp scenaristi, regizori si actori. Ei realizeaza filme dupa propriile idei si sunt asistati de editori video si cameramani profesionisti. Principalul expert, care ii va ghida pe tot parcursul Laboratorului din acest an este regizoarea Violeta Gorgos.

Premiera filmelor pe marele ecran va avea loc in cadrul Festivalului International de Film Documentar CRONOGRAF, unde la 2 mai va fi organizata o proiec�ie speciala a filmelor de un minut realizate de tineri, la care va invitam sa participati.

Editia din acest an este a cincea organizata in Moldova. Aceste ateliere au drept scop initierea tinerilor in domeniul artei cinematografice si incurajarea tinerilor de a-si exprima propria viziune asupra lumii in limita unui film de un minut.

La editiile precedente ale Laboratorului Video au participat in jur de 70 de tineri din Moldova si din strainatate si au fost realizate cca 90 de filmulete si spoturi ce au au fost proiectate la posturile TV locale din Moldova, la un sir de televiziuni din strainatate si s-au bucurat de aprecieri la diverse festivaluri internationale, unde mai multi tineri din Moldova au fost nominalizati si premiati.

Victoria Coroban,
Coordonatorul proiectului

Pentru orice detalii nu ezitati sa ne contactati la tel. 069992323 sau 232 771

OWH TV Studio
str. Veronica Micle 10A, 2012
E-mail: owh@mail.md ; owh_tvstudio@yahoo.com
Web: http://www.owh.md/