Primaria municipiului Chisinau a marcat Ziua Europei



6860ziuaeuropei.jpgLa 9 mai Primaria mun. Chisinau a sarbatorit Ziua Europei. Startul a fost dat catre ora 12.00, cand in Gradina Publica Stefan cel Mare si Sfant, a rasunat imnul Uniunii Europene „Oda bucuriei" si a fost lansat internetul gratuit in sistemul Wi-Fi, transmite Info-Prim Neo.

Nistor Grozavu, vice-primarul mun. Chisinau, a declarat in cadrul inaugurarii Zilei Europei la Chisinau ca „suntem europeni si trebuie sa ne comportam ca atare". Grozavu i-a invitat pe cei prezenti la sarbatoare sa participe activ la actiunea „Microfonul liber". „Oricine are dreptul la o opinie, ii vom asculta pe toti, fara sa stopam pe cineva", a precizat vice-primarul.

Pe langa acestea, in Gradina Publica au mai fost organizate expozitii de fotografie, dezbateri cu participarea unor institutii media.

„Am venit sa prezentam activitatile pe care le desfasoara Centrul Independent de Jurnalism si Scoala de Studii Avansate in Jurnalism pentru apropierea de UE. Nu trebuie sa asteptam ca UE sa se apropie de noi, ci noi trebuie sa facem acesti pasi pentru pregatirea fiecarui cetatean de integrare in UE", a spus Vitalie Dogaru, coordonator academic la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism.

„Transmitem mesajul echipei de ziaristi de la ziarul „Capitala", care vor sa traiasca intr-o tara libera. Vrem sa traim liber si frumos, asa ca europenii", a mentionat Antonina Sarbu, redactor la ziarul municipal „Capitala".

Prezent la manifestarile Primariei mun. Chisinau, Cezare de Montis, seful delegatiei Comisiei Europene in R. Moldova, a spus ca „desi in tara sunt marcate doua evenimente concomitent, eu sarbatoresc Ziua Europei". „Dupa ultimele evenimente din luna aprilie, este nevoie de o implicare si mai mare a Uniunii Europene in Republica Moldova", a opinat oficialul european.

Zilele Europei la Chisinau, organizate de primarie, vor avea loc in perioada 8-10 mai, incluzand un vast program de manifestari culturale.

 

Info-Prim Neo