Autoritatile poarta intreaga responsabilitate pentru protestele violente, Coalitia 2009



Autoritatile poarta intreaga responsabilitate pentru protestele violente, care se desfasoara in centrul capitalei, a declarat pentru Info-Prim Neo Ion Manole, presedintele Asociatiei „Promo-Lex", care a precizat ca aceasta este pozitia Coalitiei pentru alegeri libere si corecte - Coalitia 2009.

Ion Manole sustine ca autoritatile detin toate parghiile pentru a preveni si a opri violentele. În schimb, politistii dislocati la fata locului urmaresc de la distanta actiunile protestatarilor si prefera sa nu intervina. Politistii ar fi putut sa foloseasca semnale sonore pentru a-i chema la ordine publica, sa faca un cordon in fata Parlamentului si a Presedintiei.

Presedintele „Promo-lex" considera ca protestele violente sunt o provocare. Potrivit lui, protestarii erau impartiti in doua grupuri: unii pasnici si altii violenti. Manole crede ca politia ar fi trebuit sa izoleze manifestantii violenti si sa-i lase pe cei pasnici sa continue protestul.

Potrivit lui Ion Manole, scopul final al acestor provocari ar fi o demonstratie Occidentului ca opozitia de la Chisinau a incercat sa ia cu forta puterea in stat. 

 

http://www.info-prim.md