Curs de instruire "Managementul proiectelor"



Curs de instruire În perioada 7-8 februarie 2009, Asociatia Promo-LEX a organizat trainingul "Managementul proiectelor". Evenimentul a avut loc in incinta bazei de odihna "La Popas" din satul Cocieri raionul Dubasari.

Participantii trainingului au fost 20 de reprezentanti ai ONG-lor si grupurilor de initiativa din regiunea transnistreana: Ribnita, Dubasari, Slobozia, Tiraspol si Bender.

 

În cadrul trainigului, participantii s-au implicat activ in discutii si activitati practice ce au vizat urmatoarele subiecte: principiile de baza ale managementului de proiecte; scrierea propunerilor de proiecte; etapele si procesele managementului proiectelor. Astfel, spre finalul trainingului, participantii si-au imbogatit cunostintele teoretice si si-au dezvoltat abilitatile practice in ceea ce priveste elaborarea cererilor de finantare, planificarea si implementarea proiectelor. De asemenea, participantii au invatat cum pot fi identificate si minimalizate riscurile ce apar in procesul de implementare a proiectelor si care sunt mecanismele procesului de monitorizare si evaluare ale proiectelor.

Subiecte de interes major s-au dovedit a fi: elaborarea bugetului si managementul financiar al proiectelor.

Rezultatele analizei formularelor de evaluare ale trainingului au aratat ca tematica seminarului a fost apreciata de catre participanti drept una foarte actuala si utila pentru reprezentantii organizatiilor neguvernamentale din regiunea transnistreana. Majoritatea participantilor au recunoscut ca participa pentru prima data la un training cu o astfel de tematica, deoarece, in ultimul timp, acest gen de activitati sunt foarte rar organizate in regiune. De asemenea, participantii trainingului au subliniat faptul ca, este necesar de a continua instruirea in domeniu dat, in special pentru grupurile de initiativa si organizatiile neguvernamentale proaspat institutionalizate.

Aceasta activitate este parte componenta a programului de instruire din cadrul Departamentului ONG al Centrului de Resurse si Dezvoltare pentru Transnistria, proiect implementat de catre Asociatia Promo-LEX cu suportul financiar oferit de National Endowment for Democracy.

Natalia Gligor,
Coordonator Departament ONG, CRDT

http://www.promolex.md