Monitorul Oficial al Drepturilor Copilului in Moldova, Nr. 1 (5) / ianuarie 2009



MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului in Moldova consemneaza, in prima editie a anului, prezentarea de catre Guvernul moldovean, la Geneva, la 29 ianuarie 2009, a Raportului privind Respectarea Drepturilor Copilului in Moldova. Cu aceasta ocazie, oficiali guvernamentali au afirmat ca „asigurarea respectarii drepturilor copilului este pentru Republica Moldova un obiectiv prioritar in dezvoltarea armonioasa si multilaterala a copiilor tarii".

Un alt subiect-cheie al MONITORULUI povesteste despre modul in care „Copiii au vorbit despre Dreptul Copilului la Protectie impotriva Violentei si Neglijarii in prezenta Avocatului Copilului din Moldova si a Reprezentantului unei Fundatii Elvetiene pentru Copii".

Celelalte titluri ale editiei sunt:

  • Tinerii isi promoveaza mesajele printre adultii din Ungheni
  • „Frica nu ne ajuta sa facem lucruri bune
  • „Lantul incalcarilor poate fi rupt"
  • „Doar cuvintele potrivite sunt o metoda de educatie - nu palma, nu injuratura"
  •  Campania regionala impotriva violentei, la mijloc de cale

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului in Moldova este editat prin contributia celor 25 de copii din Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, creat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) in iulie 2008. Initiativa CIDDC este realizata in cadrul proiectului „Copiii monitorizeaza respectarea propriilor drepturi", cu sprijinul acordat de Organizatia Suedeza „Salvati Copiii", Misiunea Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in Moldova, Agentia Suedeza de Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si Fundatia SOROS Moldova.

Mesajul Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului este: „În Moldova toate lucrurile trebuie sa inceapa cu dreptul. Cu dreptul copilului".

 

Monitor_Oficial_Drept_Copil_Nr_1_2009 Monitor_Oficial_Drept_Copil_Nr_1_2009 554.02 Kb

 

E-mail: monitor.childrights@gmail.com

Web: www.childrights.md