Tinerii, membrii Grupului Local de Iniţiativă Colibaşi au fost instruiţi în domeniul Animaţie socio-educativă
Ultimile zile ale vacanţei de vară din acest an, au fost petrecute foarte productiv şi cu un mare impact social de către cei 30 tineri, membri ai GLI Colibaşi.
În perioada 27 – 29 august 2015, cei 30 tineri noi veniţi în GLI Colibaşi au beneficiat de o instruire în organizărea jocurilor şi activităţilor cultural-festive destinate beneficiarilor de diferite vârste.
Aceste trei zile de formare au constituit primul modul al trainingului de formare a tinerilor membri ai GLI Colibaşi, şi anume în Animaţie socio-educativă. În cadrul acestui modul, tinerii şi-au dezvoltat aptitudini de comunicare şi captivare a atenţiei publicului larg, au învăţat regulile şi etapele de organizare a unui joc, cît şi elementele ce-i garantează reusita, fiind pe post de animator şi moderator. Informaţiile teoretice obţinute de către tineri la această instruire au fost completate şi puse în aplicare la etapa practică a treningului, unde tinerii au reuşit să organizeze activităţi de anumaţie socio-educativă.
Impactul social al acestei instruiri a putut fi observat nemijlocit în următoarea zi, după finalizarea treningului, cînd tinerii noi formaţi în domeniul animaţiei socio-educative au pregătit şi implementat de la „A la Z" evenimentul consacrat Sărbătorilor Naţionale din luna august la Colibaşi. Buna organizare a evenimentului te către tineri a permis aprecierea cu o notă maximă a activităţii grupului.
În viitor, în zilele de vacanţă, cei 30 tineri vor fi acei organizatori a timpului liber al copiilor din satul Colibaşi, care le vor aduce multe zîmbete pe feţe şi-i vor ajuta să petreacă timpul liber interesant şi cu o valoare plus adăugată pentru dezvoltarea personală a micilor colibăşeni, contribuind la dezvoltarea spiritului participativ.
Acest proiect este implementat de primăria s. Colibaşi în parteneriat cu Asociaţia Obştească INTECO, în cadrul proiectului „Viitorul e în mânile noastre – decizia ne aparţine". Proiectul este co-finanţat prin Fondul Proiectelor Mici al Centrului de informare pentru autorităţile locale din Republica Moldova, finanţat de Programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone precum şi USAID.