Proiect finantat de Ambasada SUA in Moldova, "English for our kids", satul Ciocilteni, raionul Orhei



Marți, 6 Mai, a avut loc lansarea proiectului „English for our kids” in cadrul grădiniței “Romanița” din satul Ciocîlteni, raionul Orhei. Acest proiect este finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova. La acest eveniment au fost invitați primarul comunei Ionașcu Ion, d-na Marandici Viorica, directorul adjunct al gimnaziului din comună, reprezentatul casei de cultura – Stirbu  Vasile, educatorii acestei grădinițe precum și beneficiarii acestui proiect, circa 70 de copii împreună cu părinții lor. Domnul primar a menționat faptul ca salută implicarea în  astfel de proiecte și i-a îndemnat și pe părinți să fie cit mai active, sa investim in viitorul copiilor nostri.

Scopul acestui proiect este de a implica in activități atît copiii moldoveni cît și cei romi pentru a lega prietenii noi, a reduce discriminarea și a trezi interesul acestora pentru studierea mai aprofundată a limbii engleze.

Copiii au prezentat cîteva numere artistice după care au fost invitați să exploreze sala de jucării, literatura și mobilierul procurate în cadrul acestui proiect.

Entuziasm  si curiozitate, incintare si uimire, beneficiarii au avut parte de o zi deosebita. La finalul activității copiii au fost invitați afară pentru a-și exprima sentimentele desenînd pe asfalt. Desi e abia la inceput, acest proiect promite a da rezultate bogate, activitatile ce urmeaza a fi desfasurate  vor mobiliza atit coordonatorii de proiect, Tertea Irina si Porcescu Natalia, dar si parintii , educatorii.

AOP “Viitorul”