"ACTIV" - PAGINA DE EDUCATIE CIVICA SI ELECTORALA



O pagina saptamanala de educatie civica si electorala cu genericul "Activ" este publicata de 14 ziare locale si nationale, membre ale Asociatiei Presei Independente (API). Pagina este editata de API in cadrul unui proiect, finantat de Ambasada SUA la Chisinau.

In pagina "Activ" vor fi prezentate modalitatile de exercitare a dreptului la vot, oferite raspunsuri la intrebarile tematice ale cititorilor, mediatizate reglementarile electorale stabilite de CEC, analizat procesul electoral prin prisma rapoartelor de monitorizare ale organizatiilor nationale si internationale specializate etc. De asemenea, vor fi prezentate exemple de participare a cetatenilor la solutionarea celor mai stringente probleme ale comunitatii lor, fiind promovata ideea responsabilitatii fiecaruia pentru viitorul tarii si a necesitatii de a se implica cat mai activ in edificarea unei societati democratice si civilizate.

In prima editie a paginii de educatie civica si electorala "Activ", cititorii au fost indemnati sa adreseze intrebari presedintelui Comisiei Electorale Centrale dlui Eugeniu Stirbu care va raspunde in una din editiile viitoare. In editia nr. 2 va fi publicat un reportaj din cea mai activa localitate din republica sub aspect electoral, unde la ultimele alegeri a fost inregistrata o prezenta-record la urnele de vot.

Pana la alegeri, pagina de educatie civica si electorala "Activ" va apare saptamanal, ulterior - o data la doua saptamani.