Iluminare stradală în comuna Tătărăuca Veche (raionul Soroca), încă un pas



ADR_Nord_sedinta_Tatarauca_Veche_1O ședință de lucru pe marginea proiectului „Iluminare stradală în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca" a avut loc miercuri, 10 august a.c., la Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

La ședință au participat directorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică a Ministerului Economiei, Mihail Stratan; vicedirectorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, Călin Negură; președintele raionului Soroca, Victor Său; managerul proiectului de la Tătărăuca Veche, Constantin Enciu; directorul ADR Nord, Ion Bodrug; șeful Secției management proiecte din cadrul ADR Nord, Constantin Bândiu.

În cadrul ședinței de lucru s-a discutat despre elaborarea soluției tehnice, a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru proiectul de la Tătărăuca Veche. În acest context, Agenţia pentru Eficienţă Energetică și-a arătat interesul de a contribui la implementarea acestui proiect, urmînd ca managerul de proiect să discute cu finanțatorul proiectului, care este Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), etapele și soluțiile adecvate pentru implementarea proiectului.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a propus soluții pentru urgentarea implementării proiectului de la Tătărăuca Veche și a solicitat președintelui raionului Soroca, Victor Său, să contribuie la buna implementare a acestui proiect.

De asemenea, în cadrul ședinței de lucru s-a decis ca în grupul de lucru la proiectul de la Tătărăuca Veche să participe și un membru de la Agenţia pentru Eficienţă Energetică.

Obiectivul general al proiectului vizat este crearea sistemului de iluminare stradală în cele 6 localități ale comunei Tătărăuca Veche. Suma totală a proiectului, finanțată integral de GIZ, este de 800 mii de lei. Durata de implementare a proiectului este de 1 an.

Agenţia pentru Eficienţă Energetică, subordonată Ministerului Economiei, este un organ administrativ în domeniul eficienţei energetice şi energiei regenerabile. Misiunea Agenţiei pentru Eficienţă Energetică este de a asigura şi a sprijini realizarea obiectivelor Programului Naţional de îmbunătăţire a eficienţei energetice, acordînd asistenţa necesară la elaborarea programelor şi planurilor locale pentru eficienţa energetică şi monitorizînd realizarea acestora.

www.adrnord.md