Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 4395

Programul CPP îndeamnă cetăţenii să ocrotească mediul înconjurător



În fiecare primăvară echipa programului CPP organizează o activitate ecologică în una din localităţile beneficiare din Moldova. Colectivul se echipează cu hărnicie şi bună dispoziţie pentru a curăţi râuri, sădi copaci şi chiar aranja terenuri de joc pentru copiii din grădiniţe. Anul acesta 20 de colaboratori ai programul CPP vor curăţi de gunoaie malurile râului Botna din satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Acţiunea se va desfăşura vineri, 28 mai 2010, cu începere la ora 10:30 şi va implica de asemenea reprezentanţii grupului de iniţiativă şi APL din localitate.

Comunitatea satului Ruseştii Noi, prin Asociaţia Părinţilor şi Profesorilor a implementat un proiect de renovare a podelei liceului local. Proiectul a fost realizat cu susţinerea financiară a USAID prin intermediul programului CPP. În scurt timp după aceasta, primarul localităţii, Tudor Meşina a beneficiat de o vizită profesională în SUA în baza recomandării oferite de CPP. „Experienţa şi cunoştinţele acumulate” ne asigură Tudor Meşina, „au contribuit la o eficientizare a procesului de dezvoltare a satului şi localităţii”.

Activitatea ecologică organizată de programul CPP este un îndemn pentru doritori de a-şi manifesta grija faţă mediul înconjurător. Din spusele beneficiarilor: „participarea la ameliorarea situaţiei ecologice a localităţii ar deveni unul dintre cele mai semnificative deziderate pentru localitate”.

Programul de Dezvoltare Participativă a Comunităţilor din Moldova (CPP) este administrat de Consiliul pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale (IREX) şi finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

Până în prezent programul CPP a implementat 285 de proiecte.