Vacanță activă cu inițiative comunitare de promovare a valorilor europene



Vara această suntem activi și promovăm valorile europene în regiunea de sud a țării. Am organizat activități de promovare a valorilor europene: campanii de informare, inițiative civice, tabere de weekend și sesiuni de instruire.

Am creat grupuri de tineri și tinere în 7 raioane din sudul țării: Basarabeasca, Cimișlia, Căușeni, Taraclia, Cahul, Cantemir și Leova, care se implică activ în organizarea și desfășurarea acestor activități.

În or. Cimișlia am desfășurat o campanie de informare și promovare a valorilor fundamentale ale Uniunii Europene în rândul populației cu scopul de spori gradul de conștientizare și încurajare de a îmbrățișa aceste valori. Tinerii au elaborat și au distribuit pliante informative despre cele șase valori fundamentale ale Uniunii Europene: demnitate umană, libertate, democrație, egalitate, stat de drept și respect pentru drepturile omului.

În or. Taraclia, tinerii au oferit ajutor voluntar la 3 persoane în etate, cu dificultate locomotorie și singure să facă curățenie, să lucreze grădina, să colecteze gunoiul din jurul caselor și alte lucrări zilnice pentru care bătrânii nu le pot face.

Activitatea este desfășurată în cadrul proiectului “Promovarea valorilor europene în regiunea de sud a Moldovei”, realizat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară CDEC. Implementarea acestui proiect este posibilă datorită suportului generos din partea poporului american prin intermediul USAID Moldova.

#suntPROEUvalori

#CDECpromoveazavalori

 

photo