Realizarea materialelor video despre activitățile comunitare desfășurate în cadrul proiectului "Împuternicirea participării tinerilor în procesul decizional local"



Realizarea materialelor video despre activitățile comunitare desfășurate în cadrul proiectului Împuternicirea participării tinerilor în procesul decizional local

Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) este încântat să prezinte 4 materiale video, în care tinerii vorbesc despre experiența și impresiile pe marginea acțiunilor comunitare desfășurate. Spoturile video sunt informative și realizate cu scopul de a sensibiliza semenii de a se implica în procesele decizionale locale. Această activitate este necesară atât pentru îndemnul ca tinerii să se implice în viața publică locală, cât și de diseminare a cunoștințelor acumulate în proiect.

Materialele video acoperă subiecte despre acțiunile comunitare realizate, importanța participării civice, procesele decizionale locale, modalități practice de implicare și exemple de impact pe care tinerii îl pot avea în comunitățile lor. Aceste materiale sunt create într-un mod interactiv și atractiv, luând în considerare preferințele și interesele tinerilor.

Mi-a plăcut această activitate și anume că ne-am implicat mai multe clase, copii de vârste diferite, cu care prin comunicare și înțelegere am ajuns la acest rezultat. Îmi place că am reușit să ajutăm la înverzirea localității. Prin intermediul materialelor video, ne dorim să inspirăm și să mobilizăm tinerii să devină cetățeni activi și să-și asume un rol proactiv în construirea viitorului”, ne spune Polimaru Vasile, tânăr participant.

Cele 4 materiale video pot fi văzute aici:

https://www.youtube.com/watch?v=MmYWcGy6s3k

https://www.youtube.com/watch?v=FXC3bIM8S7c

https://www.youtube.com/watch?v=kX2TSB6pQjU&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=dVQE-42AV-E

În organizarea inițiativelor comunitare au fost implicați 40 de tineri și tinere formați în cadrul programului. Vă îndemnăm să vizionați materialele video, care sunt disponibile pe platformele noastre online pentru a afla mai multe despre angajamentul implicării acestora în procesele decizionale locale.

______________________________________

Activitățile sunt organizate în cadrul proiectului „Împuternicirea participării tinerilor în procesul decizional local”, desfășurat de Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară CDEC în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Terre des hommes - Moldova, în parteneriat cu Fundatia Pentru Dezvoltarea Societatii Civile și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și cofinanțat de European Union in the Republic of Moldova.

Proiectul își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor: www.tdh.md/MYCS

#MYCS #împreună #maiputernici #maibine