Circuit turistic in România in perioada 02 - 04 iulie 2023Primul circuit turistic în România pentru 20 de pelerini din Soroca va fi organizat de Asociația Obștească SOARTA in perioada 02 - 04 iulie 2023 în cadrul implementării proiectului “Conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric în zona transfrontalieră Iași și Soroca”.


Acest pelerinaj va fi organizat pentru descoperirea patrimoniului cultural și istoric prin valorificarea potențialului turistic al zonei transfrontaliere și are ca scop atractivitatea sporită a bunurilor de patrimoniu în zona transfrontalieră, descoperirea obiectivelor turistice și informarea pelerinilor privind protecția și valorificarea obiectivelor de patrimoniu cultural și istoric prin turism. Acești pelerini vor contribui la transferul de cunoștințe, bune practici, fiind mesageri ai cunoștințelor îmbunătățite și bune practici în descoperirea, rezervarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească SOARTA în parteneriat cu Comunitatea Religioasă Parohia cu Hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din mun. Soroca, Biserica Sfinții Teodori din Iași și Fundația Solidaritate și Speranță - Fundația Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași în cadrul proiectului 1HARD/2.1/88 ”Conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric în zona transfrontalieră Iași și Soroca” finanțat de Uniunea Europeana in cadrul programului ENI – CROSS BORDER COOPERATION ROMÂNIA – REPUBLICA MOLDOVA.
Asea Railean,


Manager de proiect