Infografic: Verificarea integrității judecătorilor la diferite etape ale cariereiColegii noștri din cadrul Grupului de Experți în domeniul Justiției (#GEJ) au elaborat un infografic privind principalele etape ale verificării integrității judecătorilor la diferite etape ale carierei.

Experții GEJ constată că verificarea integrității judecătorilor înainte de accedere sau promovare practic nu are loc, iar integritatea este punctată cu maximum 2 puncte din 85. Experții GEJ mai constată că șansele de verificare a integrității unui judecător după numirea în funcție sunt foarte mici și recomandă includerea evaluării integrității candidaților la funcția de judecător la etapa de admitere la INJ, accedere și promovare în funcție și stabilirea cerinței de integritate drept una esențială și de precalificare.

Infograficul poate fi consultat aici.

Mai multe detalii privind activitatea GEJ pot fi consultate aici.

Acest infografic a fost elaborat în cadrul proiectului “Grupul de Experți în domeniul Justiției”, cu suportul financiar al Departamentului Justiție și Drepturile Omului al Fundației Soros Moldova.