Comunicarea asertivă - cheia succesului



IMG 20210605 134231A comunica înseamnă însă mai mult decât a vorbi. Comunicarea implică respect – pentru noi înșine și pentru ceilalți, o minte deschisă și către alte orizonturi decât cele care ne sunt familiare, dincolo de normalitatea pe care ne-am conturat-o, implică ascultare reală și, nu în ultimul rând, răbdarea de a înțelege punctul de vedere al celuilalt și de a-l expune pe al nostru.

Prin intermediul modului III: „Comunicare Eficientă”, am descifrat alături de participanți tainele stilurilor comportamentale și cum acestea ne influențează modul de a comunica. Tinerii au dezvoltat abilitatea de a asculta și de a se face ascultați, de a spune lucrurile în așa fel încât să nu lase loc de ambiguități și confuzii.

Traineri în carul instruirii au fost Andrei DIDENCO, psiholog și Anișoara BEZĂRĂU, formatoare în domeniul tineret, care au pregătit exerciții de comunicarea asertivă și identificarea modalităților optime de relaționare cu cei din jur.

Menționăm că următoarea instruirea va avea loc în data de 19 iunie 2021 la subiectul „Structura și designul unei sesiuni de informare”. Dacă ești curios să descoperi reușitele participanților noști, fii cu ochii pe noi.

Programul este inițiat de Asociația pentru Inovare, Educație și Dezvoltarea Tinerilor în parteneriat cu Centrul Municipal de Tineret Chișinău și are drept scop formarea și dezvoltarea personalității tinerilor voluntari.