Avem nevoie de un raport public cu tema "Teroarea impotriva manifestantilor din 6-9 aprilie 2009€³



AM SI EU UN CLIENT DIN LOTUL "REVOLUTIA", d- l Netanyahu Johnatan Jerusalym, care a declarat ca a fost batut si impus sa semneze ce nu a facut desi este preot ortodox in cadrul Mitropoliei Moldovei, are dubla cetatenie romano-americana si are 57 de ani.  

A fost filmat in timp ce arunca o pietricica spre Parlament si a comis maxim o contraventie administrativa dar se incearca a i se fabrica un dosar de organizator al protestelor. Daca nu avea cetatenie romana (se cauta cetateni romani pentru a demonstra teza ca Romania a organizat protestele:) era eliberat asa cum au fost eliberati cetatenii moldovenii care au distrus Parlamentul si Presedintia . Chiar in ziua cind am preluat cazul la 15 aprilie am depus cerere sa fie efectuata expertiza medico-legala care a fost dispusa de procuror abia la 17 aprilie. Ce mi-a fost dat sa aud de la el si alti arestati azi in Curtea de Apel despre torturile inumane la care au fost supusi demonstrantii m-a ingrozit. Batai, torturi, abuzari sexuale si a fetelor si a baietilor etc.

Este o perioada neagra, rusinoasa in istoria tarii noastre care trebuie reflectata si invatate lectii, altfel nu meritam sa purtam denumirea de aparatori a drepturilor omului si avocati. Doamna Greceanii nu mai merita sa fie prim-ministru iar d-l Papuc Ministru de interne. Ministrul de interne in viitorul Guvern trebuie sa fie al opozitiei. Consider ca ong-le care activeaza in domeniu si au proiecte antitortura sunt obligate sa documenteze toate cazurile de tortura chair si cele ce nu pot fi dovedite in instanta. Ar fi util societatii sa fie elaborat un raport public cu tema Teroarea impotriva manifestantilor din 6-9 aprilie 2009 care sa fie tradus in mai multe limbi ca o reactie sanatoasa a societatii impotriva torturii si tratamentelot inumane si degradante.  

O veste buna este ca citeva ong-ri Promo-Lex, CReDO, Institutul pentru Drepturile Omului si Amnesty International Moldova au declarat public pe 16 aprilie 2009, ca au creat un grup de initiativa privind crearea Aliantei Contra Torturii din Moldova (ACT Moldova). Misiunea ACT Moldova este de a asista victimele practicilor inumane si degradante, precum si de a promova edificarea unei societati fara tortura. Declaratia oficiala de lansare a initiativei a fost facuta in cadrul mesei rotunde „Democratia in pericol: in ce masura se respecta drepturile omului in Republica Moldova".

 

http://romanmihaes.wordpress.com