"PROMO-LEX" propune ca la intilnirea de la Moscova sa fie discutata incalcarea drepturilor



Asociatia "Promo-LEX" indeamna autoritatile Moldovei si ale Federatiei Ruse sa discute la intrevederea la nivel inalt din 18 martie de la Moscova subiectul privind situatia incalcarii sistematice a drepurilor omului in regiunea transnistreana, marea majoritate ai carei reprezentanti sint cetateni ai Rusiei.

În adresarea asociatiei, citata de INFOTAG, se mentioneaza ca "pe parcursul ultimilor 17 ani, drepturile si libertatile fundamentale ale locuitorilor regiunii sint ignorate si incalcate de catre autoritatile transnistrene".

"În regiune se incalca dreptul la libertatea alegerii, la circulatie, la informatie, la studii in limba materna, la proprietate", considera "Promo-Lex".

În opinia asociatiei, discutarea acestor probleme la intrevederea presedintilor Dmitri Medvedev (Rusia), Vladimir Voronin (Moldova) si Igor Smirnov (Transnistria) ar contribui la imbunatatirea situatiei. De asemenea, "Promo-Lex" considera ca participarea la negocieri a reprezentantilor societatii civile de pe ambele maluri ale Nistrului va face intrevederea si rezultatele ei mai deschise pentru societate.

INFOTAG