„Defineşte-ţi viitorul juridic”: un workshop organizat de comunitatea Acțiune pentru JustițieÎn cadrul programului „Acțiune pentru Justiție”, absolventele primei ediții; Corina Oprea, Tatiana Chebac, Inga Spînu, Cristina Hristoforov şi Olga Rabei şi-au propus realizarea unui eveniment dedicat studenților de la drept privind orientarea în cariera juridică.

La data de 22 octombrie 2016 s-a desfăşurat atelierul cu genericul „Defineşte-ţi viitorul juridic”, care a venit în ajutorul studenților de la facultățile de drept, doritori de a se iniția în profesii juridice.

AcțiunePentruJustiție_workshop

 Pe parcursul celor patru sesiuni de lucru, studenții au reușit să afle: care este calea de accedere în profesie, cum se poate împăca avocatura cu sectorul nonguvernamental, precum şi combaterea unor prejudecăţi ce ţin de avocatura privată. De asemenea, participanții au avut parte de un dialog cu invitatul special, avocatul Oleg Efrim, Ex-Ministru al Justiției, care a împărtășit propria experiență privind dezvoltarea sa profesională.

AcțiunePentruJustiție_workshop

Pe parcursul workshopului, participanții au aflat mai multe despre sistemul de asistență juridică garantată de stat şi care sunt avantajele unui avocat de a activa în cadrul acestui sistem.

AcțiunePentruJustiție_workshop

La final, participanții au discutat despre procedura de accedere în profesia de procuror şi judecător, cu accent pe procedura de admitere aplicată de către Institutul Național al Justiției, întrucât, anul curent INJ în premieră a aplicat modulul de testare electronică ca o primă etapă de admitere.   

AcțiunePentruJustiție_workshop

Reamintim că grupul de facilitatori şi organizatori a fost format din următorii membri ai Comunității „Acțiune pentru Justiție”:

Corina Oprea, avocată, BAA „Efrim, Roșca și Asociații”

Tatiana Chebac, avocată, AO PROMO LEX

Inga Spînu, Institutul Național al Justiției

Cristina Hristoforov, studentă, facultatea drept, ULIM

Olga Rabei, AO „Institutul de Reforme Penale”, membru Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat

Proiectul „Acțiune pentru Justiție” este implementat de organizația non-profit INVENTO, în parteneriat cu Secția Justiție penală și Aplicare a legii a Ambasadei Statelor Unite în Moldova și Asociația Tinerilor Avocați din Moldova.

Pentru mai multe informații și fotografii, accesați pagina de Facebook INVENTO.