Voluntariatul are prioritate pentru voluntarii SPFM



Voluntariatul are prioritate pentru voluntarii SPFM

alt

“Ne pasă de relaţiile cu fraţii de peste Prut. Cunoaştem prea puţine unii despre alţii dar suntem convinşi că buna cooperare este un demers benefic pentru noi toţi.” Anume acesta a fost motivul din care la hotelul Leogrand din Chisinau pe data de 26-27 mai a avut loc Forumul Societăţii Civile România- Republica Moldova „Împreună de 20 de ani”, Ediţia a II-a.

alt
Forumul şi-a propus consolidarea cooperării şi dialogului dintre organizaţiile neguvernamentale din ambele ţări, identificarea priorităţilor şi a potenţialului de cooperare dintre acestea şi stabilirea unei agende comune de acţiune. Forumul a fost realizat de Federaţia Organizatiilor Neguvernamentale pentru dezvoltare din România(FOND). In parteneriat si cu sprijinul financiar al Ministerului Român al Afacerilor externe şi a reunit reprezentanţi guvernamentali, societatea civilă, mass-media şi mediu academic din cele două ţări.
alt
Pentru mai buna organizare a forumului a fost  nevoie de 10 voluntari care sa raspundă de anumite momente organizatorice precum ar fi înregistrarea participaţilor şi luarea notiţelor. Noi echipa de voluntari ai SPFM nici de data aceasta nu am ratat şansa de a face voluntariat şi am trecut selecţia pentru a petrece aceste două zile cu folos şi acumulare de experienţă interesantă. Prima zi am petrecuto la hotel indeplinind funcţile repartizate, a doua zi am avut şansa să asistăm la diverse ateliere petrecute în afara hotelului. După finisarea forumului am făcut o mică plimbare cu noii cunoscuţi voluntari din alte ONG-uri şi cu coordonatoarele noastre din România, Adriana şi Cezara, cărora le mulţumim pentru entuziasmul si simplitatea cu care au lucrat cu noi.
alt


Sperăm că in viitorul apropiat vom colabora din nou, la fel de eficient şi interesant.