EVALUAREA PLANULUI DE ACTIUNI MOLDOVA-UE LA BALTI



0643proeuropa.jpgLa 10 octombrie 2007 in mun. Balti a avut loc seminarul "Moldova in cadrul Politicii Europene de Vecinatate. Realizarea Planului de Actiuni Uniunea Europeana-Republica Moldova", realizat de catre Asociatia pentru Democratie Participativa ADEPT si Centrul Analitic EXPERT-GRUP in colaborare cu Centrul PRO-EUROPA Balti. Evenimentul face parte din activitatile proiectului Planul de Actiuni Uniunea Europeana - Republica Moldova - un document accesibil publicului.

Programul este realizat cu sprijinul financiar al Fundatiei Soros-Moldova. Participanti ai evenimentului au fost 48 de reprezentanti ai ONG, APL, consilieri locali, mass-media locala si regionala RM, institutii publice, biblioteci din regiunea de nord a Republicii Moldova. In cadrul seminarului au fost puse accente pe participarea RM la PEV, reforma administrativa si justitia, dezvoltare si reforme economice, comertul extern, mediul de afaceri, institutiile pietii. De asemenea au fost analizate perspectivele pe care le deschide Planul de Actiuni Moldova-UE pentru realizarea aspiratiilor europene ale RM si ancorarea ferma a statului nostru in sistemul valoric, politic, economic si cultural European.

In cadrul sedintei a fost preconizat timp pentru intrebari si raspunsuri, creand posibilitati de schimb de opinii si dialog intre participanti.

Proiectul "Planul de Actiuni Uniunea Europeana - Republica Moldova - un document accesibil publicului" isi propune crearea unui cadru larg si deschis pentru cunoasterea, promovarea si dezbaterea modului de implementare a Planului de Actiuni. Obiectivele principale ale proiectului sint: imbunatatirea cunoasterii Planului de Actiuni UE-RM in rindul organizatiilor neguvernamentale si societatii in ansamblu, pentru a facilita implicarea lor in discutiile pe marginea politicilor europene ale Republicii Moldova; influentarea procesului de realizare a politicilor publice, prin analiza si expertiza domeniilor vizate de Planul de Actiuni, intr-o modalitate care ar face procesul mai eficient, mai transparent si mai bine orientat spre realizarea actiunilor prevazute.

Sursa: www.pro-europa.md