Forumurile raionale de tineret continua



Activitatile se incadreaza in Programul de Actiuni dedicat Anului Tineretului - 2008 si a re-actualizarii Strategii de Tineret 2009-2013.

Duminica, 20 aprilie, forumul tinerilor a avut loc la Ungheni. Reprezentantii tineretului din toate localitatile raionului s-au adunat in incinta liceului teoretic "Mihai Eminescu". Aici s-a lucrat in 6 grupuri, asupra diferitor prioritati din cadrul Strategii Nationale de Tineret.

Pe 22 aprilie, la Ocnita a avut loc forul raional de tineret in cadrul Casei de Cultura din localitate. Dupa lucrul in grupuri, tinerii au prezentat rezultatele obtinute in urma dezbaterilor. La eveniment a participat si ministrul Administratiei Publice Locale, Valentin Guznac, care a raspuns la intrebarile tinerilor. De asemenea, dupa anuntarea rezultatelor lucrului in echipe, tinerii au prezentat un concert.

Tinerii din raionul Edinet s-au adunat pe data de 23 aprilie la scoala medie Nr.1 din localitate. Reprezentantii tinerilor au lucrat in 4 grupuri, dupa prioritatile Strategiei Locale de Tineret. Dupa eveniment, tinerilor li s-a derulat filmul-spectacol "Oamenii ai nimanui", prezentat de Organizatia Internationala pentru Migratie.

In lunile aprilie-mai, Forumuri Raionale de Tineret se vor desfasura in toate raioanele republicii, la care vor participa tineri din toate localitatile raionului si reprezentantii autoritatilor publice locale.

Aceste evenimente urmaresc atingerea a doua obiective: pe de o parte, Grupurile Raionale de Lucru vor prezenta tinerilor rezultatele atinse pe parcursul implementarii primului an al Strategiei Raionale de Tineret (2007), iar pe de alta parte – tinerii isi vor expune parerea pe marginea re-actualizarii Strategiei de Tineret (2009-2013) si a prioritatilor care urmeaza a fi incluse in acest document.

Nota: Mass-media care doreste sa participe la Forumuri in republica, sunt rugate sa anunte organizatorii.

Irina Dragutanu
Responsabil Comunicare
Tel. 277476