Anunțuri

Distribuie prietenilor:


Susținerea capacităților organizațiilor societății civile din Republica Moldova

Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer în R.M. anunță concurs de selectare a 6 organizații neguvernamentale pentru a participa în cadrul unui program de instruire și mentorat. Programul are scopul de a fortifica capacitățile membrilor OSC prin intermediul unui șir de instruiri. Proiectul își propune să susțină interesele OSC-urilor și să consolideze cunoștințele acestora prin intermediul unui set de workshop-uri și un program de mentorat. Obiectivul general al programului este de a contribui la consolidarea participării și reprezentării democratice la nivel local și național.

În cadrul proiectului urmează a fi organízate următoarele activități:

Activitatea Nr.1: Informarea și abilitarea OSC-urilor prin intermediul a 8 seminare și workshop-uri. Activitatea va fi divizată în două componente:

1. Workshop-uri care au drept scop îmbunătățirea capacităților OSC-urilor, consolidarea dialogului cu OSC-urile din cadrul Parteneriatului Estic și crearea unor parteneriate durabile. Workshop-urile în format online vor aborda următoarele subiecte:

  • Cooperarea Internațională în Țările Parteneriatului Estic (PE) și Oportunități de Dezvoltare;
  • Schimb de bune practici. Monitorizarea implementării Acordurilor de Asociere. Studiu de caz: Ucraina;
  • Schimb de bune practici. Monitorizarea implementării Acordurilor de Asociere. Studiu de caz: Georgia; 

2. Workshop-uri care au drept scop perfecționarea planificării și dezvoltării strategice, fortificarea capacităților OSC-urilor, consolidarea dialogului cu autoritățile publice, stabilirea unor parteneriate durabile, etc.

  • Crowdfunding, strângeri de fonduri și oportunități internaționale de finanțare a OSC-urilor;
  • Strategii eficiente de comunicare si advocacy;
  • Digitalizarea și rolul noilor tehnologiilor de comunicare;
  • Monitorizarea acțiunilor și politicilor de stat. Monitorizarea implementării Acordului de Asociere în Moldova;
  • Planificarea strategică durabilă și dezvoltarea instituțională.

Activitatea Nr.2: Program de mentorat/consultanță individuală oferit reprezentanților OSC-urilor locale de către experți în domeniul OSC, Comunicare, Advocacy și Networking. Programul de mentorat va fi axat pe necesitățile personalizate ale OSC-urilor și va include recomandări cuprinzătoare cu privire la dezvoltarea sustenabilă, planificarea strategică, oportunități internaționale de finanțare, sporirea  angajamentului social, etc. Intrumentul de mentorat va contirbui în mod considerabil la formularea unor strategii cuprinzătoare, crearea unor planuri de dezvoltare a ONG-urilor și stabilirea acțiunilor de advocacy.

În cadrul programului urmează a fi selectate 6 organizații neguvernamentale din Republica Moldova. Din fiecare organizație sunt invitate 2-3 persoane să participe. Sunt încurajate să aplice organizațiile din regiunea de Nord, Cetru și Sud a Moldovei.

Persoanele interesate sunt invitate să completeze formularul de aplicare: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf027np7rAoStGAyhyuQE-Mc9AIwGWh0WJvopmO9kl_YED-Bw/viewform.

Termenul limită de completare a formularului de aplicare este 4 Octombrie 2020, ora 23:59.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați:

info.chisinau@kas.de

tel: +373 60 440 084

https://www.facebook.com/Fundatia-Konrad-Adenauer-Republica-Moldova-217191231772846 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet